Vreedzame Buitenkasten

‘Samen houden wij onze buurt schoon’. Dit wordt het thema waar medewerkers en deelnemers aan de Buitenkasten dit jaar actief mee aan de slag gaan. Hiermee wordt verbinding gelegd met de buurt.

Daar is voor nodig dat je elkaar eerst leert kennen. Zo zijn kinderen en hun ouders van de Buitenkast op de Zwaluwenstraat uitgenodigd door de overburen van de seniorenappartementen Zwaluwnest op de thee. Dat was een hele gezellige middag, waar zeker een vervolg op komt.

De Buitenkasten zijn een ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren en hun ouders. Een belangrijk uitgangspunt is dat kinderen zelf betrokken worden bij de invulling van de Buitenkasten. Op die manier krijgen zij meer verantwoordelijkheid en hebben een actieve rol in hun eigen wijk.

Hoe vreedzaam kun je het hebben?! Medewerkers en vrijwilligers hebben meegedaan aan een basistraining vreedzaam. Daaruit ontstonden ideeën om meer duidelijkheid in aanpak en thema’s te brengen. Dit jaar starten de Buitenkasten met het thema ‘Samen houden wij onze buurt schoon’.

Meer nieuws

Menu