De eerste bijeenkomst van Kinderwijkraad:
Goede ideeën en interessante gesprekken!

De eerste Kinderwijkraad bijeenkomst van dit jaar is een feit. Maandag 25 oktober hebben zij met elkaar kennis gemaakt. De raad bestaat uit 10 nieuwe leden en een ervaren lid van vorig jaar. We tellen dus nu 11 kinderen.

Huis van Bartels
De aftrap was een bezoek aan het Huis van Bartels. Voor de meeste kinderen een plek in de wijk waar ze nog niet eerder waren geweest. De kinderen kregen daar een rondleiding van Paul Liklikuwata (zie foto’s).

Verkeersveiligheid, Zwerfvuil en de Herinrichting van de schoolpleinen
Er werden ideeën voor de drie topics die op school gekozen waren besproken: Verkeersveiligheid, Zwerfvuil en de Herinrichting van de schoolpleinen. Hieruit gaan ze tijdens de bijeenkomst op 8 november 1 onderwerp kiezen dat ze écht belangrijk vinden. Vervolgens gaan ze hier een mooie actie op bedenken die passend is voor de school en de wijk.

Er waren interessante gesprekken over hoe je ervoor kan zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Ook was er aandacht voor hoe we nu op verschillende plekken in de wijk eigenlijk met elkaar willen om gaan.

Paul doet ook veel in de Educatietuin bij het Fuglerplein. Op 10 november worden daar nieuwe bomen geplant. De kinderen van de Kinderwijkraad kregen daarvoor meteen een speciale uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn.
Hierdoor ontstond het idee om 2 vertegenwoordigers te kiezen als ‘Groen Ambassadeurs‘ van de Kinderwijkraad Liendert en Rustenburg.

Er staan al een aantal acties op de agenda en we gaan ons best doen om een bezoek aan het gemeentehuis te brengen met een mooie pitch. De kinderen hebben er veel zin in. Hou ze in de gaten!

> Bekijk hier de planning en activiteiten van de Kinderwijkraad.

Menu