Wij Zijn Schuilenburg Terugblik

Terugblik twee jaar samenwerken aan Vreedzame Wijk Schuilenburg

Al twee jaar werken veel buurtbewoners en professionals in Schuilenburg aan een Vreedzame Wijk. Er is in die tijd veel gebeurd! Een terugblik op een aantal hoogtepunten.

De Vreedzaamlaan op ’t Spectrum

Kinderen van ’t Spectrum hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan vreedzame thema’s in school, bijvoorbeeld aan het thema: “we hebben oor voor elkaar”. Kritisch denken wordt hierin gestimuleerd. Kinderen werken in dit blok samen door bijvoorbeeld een prentenboek te lezen die aansluit bij het thema. In ’t Spectrum is Vreedzaam zichtbaar gemaakt door het creëren van De Vreedzaamlaan. Deze laan ontstaat door alle werkjes, die de kinderen maken tijdens de Vreedzame lessen, in school op te hangen.

Vreedzaam buurtplein geopend door Touzani

Leden van de Toonladder hebben samen met buurtbewoners en partners in de wijk nagedacht over de afspraken voor het Vreedzame Buurtplein. De opening van het plein werd feestelijk gevierd met buurtbewoners en Touzani.

Goodie bags voor senioren

Voor 500 senioren in Schuilenburg werd op de laatste dag van 2020 een mooi presentje gegeven in de vorm van een goodie bag. De goodie bags werden enthousiast ontvangen.

Kinderbingo door buurtmoeders

Een mooie afsluiter van het bijzondere jaar 2020. De buurtmoeders organiseerden voor kinderen uit Schuilenburg een gezellige bingo.

Juf Trudy aan de slag met kinderen van groep 2

Tijdens het vreedzame les ‘wij horen bij elkaar’ is juf Trudy van ’t Spectrum samen met kinderen uit groep 2 bezig geweest met het vreedzame wijk kaartspel. De vraag: als je een club zou mogen oprichten, welke club zou dit zijn, en wat zijn de clubafspraken? stond centraal. Zij hebben een woordweb gemaakt van de vraag op het kaartje.

Dit bericht is afkomstig uit het “Wij Zijn” magazine.

Menu