Wij Zijn Vreedzame Wijk Liendert terugblik

Terugblik twee jaar samenwerken aan Vreedzame Wijk Liendert

Al twee jaar werken veel buurtbewoners en professionals in Liendert aan een Vreedzame Wijk. Er is in die tijd veel gebeurd! Een terugblik op een aantal hoogtepunten.

Oudertrainingen druk bezocht

Opvoeden en opgroeien. Heel leuk, maar soms ook een uitdaging. Om Liendertse ouders mee te nemen in het vreedzame gedachtengoed, startten speciale oudertrainingen.

  • Hoe krijg je je kind op tijd op school zonder morren?
  • Hoe zorg je dat je niet de hele tijd boos hoeft te worden op je kind?
  • Hoe zorg je voor een relaxte manier van opvoeden maar blijf je wel duidelijk?

Tijdens de trainingen deelden ouders tips en adviezen met elkaar. Ook in 2021 vinden er, zodra het weer kan, oudertrainingen plaats. Wil je meedoen? Graag! Laat het Suzanne weten via suzanne.toussaint@indebuurt033.nl.

Imane Elakbdi is jongerenwerker en vertelt over de Vreedzame Wijk

“Suzanne heeft mij kennis laten maken met Vreedzaam Liendert. We zijn dit jaar gestart met een Meidenclub en ook daar pas ik het Vreedzame Wijk principe toe. Ik ben erg enthousiast. Vooral omdat ik een positieve sociale gemeenschap waarin iedereen het gevoel heeft dat hij of zij erbij hoort, belangrijk vind. Samen met de meiden van de Windroos heb ik regels opgesteld voor de bijeenkomsten. Tijdens deze samenwerking kon ik zien wat belangrijke normen en waarden voor hen waren. Er waren veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Ik wens dat Liendert een vreedzame wijk is waar we met elkaar samenwerken en rekening houden. En waar wij een luisterend oor kunnen bieden voor de nieuwe generatie. Kortom, een wijk waarin iedereen zich thuis voelt.”

Meidenclub van start

Afgelopen jaar startte Imane met een paar leuke meiden een heuse Meidenclub in het Jongereninformatiepunt. Hier kunnen meiden terecht voor activiteiten, gezellig samen zijn en praten met elkaar over actuele dingen. Een mooie oefenplek in de wijk. Wil je er ook bij zijn? Dat kan natuurlijk! Neem contact op met Imane.

Kinderpersbureau van Liendert maakt eerste krant

Afgelopen jaar vierden we in Nederland 75 jaar vrijheid. Kinderen van de Buitenkast wilden er graag aandacht aan besteden. Een idee voor het Kinderpersbureau ontstond. Samen maakten de kinderen een krantje over Vrijheid. De kinderen zijn trots op het eindresultaat.

Dit bericht is afkomstig uit het “Wij Zijn” magazine.

Menu