Schuilenburg is jarig en dat wordt gevierd! 

schuilenburg50jaar

De Amersfoortse wijk Schuilenburg bestaat dit jaar 50 jaar. Een werkgroep van buurtbewoners en organisaties in de wijk wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Nima Bare: “Deze mijlpaal voor de wijk vieren we daarom met een fototentoonstelling over en met bewoners en een korte Schuilenburg-film.” 

Fototentoonstelling door fotograaf Rufus de Vries

Bewoner van de wijk en fotograaf Rufus de Vries hing met bewoners letterlijk de slingers op. Hij constateerde dat het groen in Schuilenburg 50 jaar heeft kunnen groeien en dat daardoor overal grote bomen staan. Dit is een kwaliteit van de wijk. In een fotoserie van creëerde hij, samen met bewoners, tien scenes waarbij de slingers aan bomen worden opgehangen. “Echte Schuilburgkenners herkennen de tien verschillende plekken vast”, aldus de Vries. Komende maanden reist de expositie door de vele portieken in Schuilenburg. De serie is ook te zien bij Service Apotheek Schuilenburg en in De Schuilenburcht.

Korte film door Erik van Marissing en Ralf Silvius

De Amersfoortse onderzoeker Erik van Marissing bracht met filmmaker Ralf Silvius het verleden, heden en toekomst van de Schuilenburg samen in een korte film. Erik: “Met mijn achtergrond als stadsgeograaf word ik altijd gegrepen door de dynamiek van een wijk. Wat opvalt in Schuilenburg, is dat iedereen er zich op zijn of haar eigen manier thuisvoelt. De wijk heeft voor iedereen een andere betekenis: voor de een staat Schuilenburg voor een nieuw begin. Voor de ander staat de wijk voor een leven vol herinneringen. Ook een stedenbouwkundige werpt een blik op de Schuilenburg: “Hoe een wijk is opgezet – waar vind je groen, woon je dicht op elkaar of niet – is natuurlijk ook van groot belang voor je woonplezier.”
De feestelijkheden in rond 50 jaar Schuilenburg zijn tot stand gekomen door een samenwerking van bewoners, Indebuurt033, De Alliantie, Trefpunt Operahuis, Wij Zijn Schuilenburg en de gemeente Amersfoort.

Bekijk de film 🎬

door Erik van Marissing en Ralf Silvius

Fototentoonstelling 📸

door Rufus de Vries 

Menu