Onderzoek naar impact Amersfoortse Vreedzame Wijken

Onderzoek-naar-impact-Amersfoortse-Vreedzame-Wijken
Onderzoek naar impact Amersfoortse Vreedzame Wijken

Update: 6 juli 2020

Resultaten onderzoek Vreedzame Wijk

De studenten hebben eind juni hun onderzoek afgerond naar de stand van zaken van het eerste jaar invoering Vreedzame Wijk. Een opsteker voor deze prestatie in Corona-tijd! 

Uit hun bevindingen komt naar voren dat bij alle ondervraagde deelnemers support is voor deze gezamenlijke wijkaanpak en dat dit nog meer kan worden wanneer er nog veel meer bekendheid aan gegeven wordt. Dat is een mooie oproep aan de wijk waar we zeker mee verder gaan!

—————

8 april 2020

Om in beeld te brengen hoe de Vreedzame wijk tot nu toe verloopt, zal er de aankomende tijd door drie studenten van de Universiteit Utrecht onderzoek worden gedaan. Wij (v.l.n.r.), Maryse, Cemre en Annemarie komen vanuit twee verschillende studierichtingen namelijk Sociologie en Algemene Sociale Wetenschappen. Dit doen wij als opdracht vanuit de Gemeente Amersfoort en daarnaast worden wij begeleid door de Academie van de Stad.

De gemeente is erg benieuwd naar de impact van Wij-zijn Liendert & Schuilenburg. Het onderzoek zal zich richten op de ervaringen van kinderen, ouders en jeugdprofessionals met de Vreedzame Wijk. Wie weet zien we u binnenkort voor een interview of gesprek over je ervaringen! Wij zijn enthousiast om aan de slag te gaan!

Meer nieuws

Menu