Marloes van Mourik is buurtsportcoach onderwijs bij SRO

Marloes van Mourik werkt als buurtsportcoach onderwijs bij SROMarloes van Mourik werkt als buurtsportcoach onderwijs bij SRO. Ook zij kwam in aanraking met Vreedzaam en weet dit op handige wijze in te passen in haar werk. 

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met Vreedzaam Liendert?

“Ik kreeg een uitnodiging via de mail om deel te nemen aan een training over de Vreedzame Wijk. Op een school waar ik werk werd vreedzaam ook al gebruikt dus ik vond het mooi om te horen dat Liendert en Rustenburg nu een vreedzame wijk zijn.”

Wat was je eerste indruk?

“Positief. Vreedzaam zorgt ervoor dat je weer even anders naar situaties gaat kijken. Je geeft de kinderen ook de ruimte om mee te denken.”

 Hoe pas je Vreedzaam toe in jouw dagelijkse leven en/of werk?

“Tijdens mijn gymlessen en naschoolse sportactiviteiten met kinderen geef ik ze heel vaak opstekers. Ook hangen mijn regels in de gymzaal, zodat ik altijd samen met de kinderen terug kan kijken wat de afspraken zijn. Er is veel diversiteit tussen de leerlingen en ik benoem vaak dat ieder kind zijn eigen talent heeft en dat we allemaal anders zijn.” 

 Wat is je belangrijkste vreedzame ervaring?

“Tijdens gymlessen en de naschoolse activiteiten ben je continu bezig met vreedzaam. Laatst heb ik bij meidengym een A3-papiertje opgehangen en mochten ze opschrijven wat voor activiteiten ze leuk vinden om te doen. Ook blijft het thema samenwerken dagelijks terug komen. Je hebt nou eenmaal andere nodig om te sporten.

Nog een laatste voorbeeld waar ik heel trots op ben is dat een leerling die nooit tegen zijn verlies kon nu 5 jaar later mij een tip geeft wat ik kan zeggen tegen leerlingen die niet tegen zijn/haar verlies kan.”   

Wat wens je onze wijk (en natuurlijk haar inwoners) toe?

“Allereerst wens ik iedereen in deze gekke tijd een goede gezondheid toe. Verder wens ik dat alle inwoners lekker samen buiten kunnen zijn/spelen/sporten met een veilig gevoel.”

Menu