Wij Zijn Vreedzame Wijk Liendert en Corona

Liendert en corona

Straatambassadeur Marleen: ‘De buurt is je leven’

“Er gebeurt veel in deze tijd. De wereld staat op zijn kop door het coronavirus. Daarom vind ik het belangrijk dat buren in Liendert en Rustenburg een beetje meer naar elkaar omkijken. Daar wilde ik graag aan meewerken! En samen met een aantal actieve wijkbewoners hebben we een subsidieaanvraag gedaan bij Indebuurt033. Inmiddels zijn we van start gegaan. Het gaat ons om de kleine gebaren: een welkomsttas met informatie voor nieuwe bewoners, een kleine attentie bij een geboorte of een kaartje aan een zieke buurman of buurvrouw. We hebben ervoor gekozen om klein te beginnen met een aantal straatambassadeurs in hun eigen straat, galerij of pleintje. In hun eigen straat hebben de meeste straatambassadeurs zich bekend gemaakt door aan te bellen bij de buren en hun telefoonnummer achter te laten. Zo kan iedereen helpen om naar elkaar om te kijken en elkaar te helpen waar nodig. Zeker in deze coronatijd van groot belang: je buurt is op dit moment je hele sociale leven..!”

In haar eigen straat heeft Marleen samen met een buurvrouw een #durftevragen appgroep opgericht, waarin allerhande vragen aan elkaar gesteld kunnen worden. “En daarnaast is de Burenhulpdienst Liendert ook opgericht, zodat er hopelijk zoveel mogelijk zorg bij de juiste personen terecht komt!”

Burenhulpdienst Liendert

In deze coronaperiode zijn er veel buren die wel wat hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen. Gelukkig staat de Burenhulpdienst tot hun beschikking. Je kunt bij de Burenhulpdienst Liendert terecht voor bijvoorbeeld: kleine klussen in huis of in de tuin, boodschappen doen, koffie drinken of een uitstapje, hulp bij gebruik computer en mobiele telefoon, hulp bij vervoer.

Heb je zelf een vraag aan de Burenhulpdienst Liendert? Stel ‘m gerust via burenhulpliendertrustenburg@gmail.com  of bel met 06- 42557273.

Dit bericht is afkomstig uit het “Wij Zijn” magazine.

Menu