Wij Zijn Vreedzame Wijk Liendert Buitenkast

Ken jij de Buitenkasten al?

Een Buitenkast is een ideale plek om samen te komen, gezellig een kopje koffie te doen én te spelen. Indebuurt033 biedt Buitenkasten in verschillende wijken in Amersfoort. Ook in Liendert! Buitenkasten zijn veilige en verantwoorde speelplekken in de openlucht. Kinderen spelen samen buiten en kunnen kiezen uit allerlei soorten speelgoed en spellen. Als tegenprestatie doen ze kleine klusjes in de buurt. Ook worden ze zelf betrokken bij de invulling van de activiteiten van de Buitenkasten. Kinderen krijgen op die manier meer verantwoordelijkheid en hebben een actieve rol in hun eigen wijk. Iedereen is welkom bij onze Buitenkasten!

Kom naar de Buitenkast!

  • Buitenkast Horsten, Valkenhorst 1 | maandag en woensdag
  • Buitenkast Liendert-Zuid, Zwaluwenstraat 1 | dinsdag en donderdag

Natuurlijk houden we rekening met alle maatregelen rond corona.

Seyma Azili is participatie medewerker van de Buitenkasten

“Ik kwam voor het eerst in aanraking met de Vreedzame Wijk tijdens een training voor medewerkers van Indebuurt en partners van de wijk Liendert. Ik werk met kinderen bij de Buitenkast en we hebben er duidelijke afspraken. Zo proberen we kinderen er bewust van te laten worden dat we de speelplek schoon houden. Door bijvoorbeeld zwerfafval te prikken. Kinderen mogen als tegenprestatie na het prikken een spel lenen bij de Buitenkast. Natuurlijk is het belangrijk om de kinderen altijd te groeten en hun aan te spreken. Kinderen leren zo om op een vreedzame manier met elkaar om te gaan. Als iedereen tevreden met een goed gevoel bij de Buitenkast komt en met een glimlach weer weggaat vind ik heel fijn. Ik ben elke keer weer blij de bezoekers te zien. Het geeft mij een goed gevoel als ze terugkomen. Dat geeft wel aan dat ze het naar hun zin hebben bij de Buitenkast. Door elkaar vaker te zien bouw je toch een band met elkaar op, heel vreedzaam dus.

Liendert is een mooie wijk met veel leuke initiatieven. Denk aan de kookgroep, bibliotheek, taalgroep, sporten voor moeders, wandelgroep, fietsgroep en het mama-café. Mooi om de verbinding tussen deze initiatieven te zien. Ik wens dat we samen nog meer voor de wijk kunnen betekenen. Vooral nu, in deze tijd, is oog hebben voor elkaar erg van belang. Door verbinding te zoeken, versterken we elkaar!”

Volgen op Instagram

Dit bericht is afkomstig uit het “Wij Zijn” magazine.

Menu