Wij Zijn Leerlingenraad

De leerlingenraad van ‘t Spectrum van ongekend niveau

Leerlingen zetten zich in voor Vreedzame Wijk

De leerlingenraad van ‘t Spectrum vergadert 1x per maand met de directie van de school over belangrijke zaken. Wat belangrijk is, bepaalt de leerlingenraad zelf. De leerlingen stellen de agenda zelf op en maken hun eigen jaarplan. De leerlingenraad houdt zich bijvoorbeeld bezig met:

  • De directie adviseren over de lessen tijdens de tweede lockdown. Op advies van de leerlingenraad zijn er nu meer online lessen gegeven.
  • Belangrijke onderwerpen bespreekbaar maken. Zo heeft de leerlingenraad een videoboodschap gemaakt naar aanleiding van ‘Black lives matter’. Het filmpje ‘Zeg nee tegen racisme’ is in de groepen bekeken en besproken. Meningsvorming voor meningsuiting.
  • Het prachtige schoolplein is niet zomaar een resultaat van samenwerking. Het is uiteindelijk een Vreedzaam Buurtplein geworden. Met vreedzame regels, een cool down bankje en mooie vreedzame ontmoetingen. Samen met Indebuurt033, de Toonladder, de stichting Vreedzaam en de gemeente.

Salma (11 jaar) uit groep 8 over Vreedzaam

“Ik ben Salma en ik zit op het OBS ’t Spectrum in groep 8. Ik begon in groep 5 met de leerlingenraad tot en met eind groep 7. In de leerlingenraad heb ik over Vreedzaam zijn geleerd en dat je altijd met respect met elkaar moet omgaan. In het begin van groep 7 begon ik actief mee te doen met De Toonladder. We hebben met De Toonladder ons nieuwe plein geopend met Touzani. Het belangrijkste voor de wijk vind ik 100% zeker respect voor elkaar hebben, daar hebben we het ook vaak met onze wijk over. Ik weet dan ook zeker dat alles dan goed komt. Ik geef een opsteker voor Karima, Saida en onze jongerenwerker van de wijk, omdat wij betrokken zijn bij de wijk en mogen meedenken met de activiteiten en veel voor ons wijk doen.”

Groetjes Salma

Dit bericht is afkomstig uit het “Wij Zijn” magazine.

Menu