Corona: deze ondersteuning in onze wijken

Het coronavirus een flinke impact op ons. We werken zoveel mogelijk thuis, hebben zo min mogelijk contact met elkaar en hebben soms zorgen om onze baan. Een lastige tijd voor velen. Voor wie wat hulp en ondersteuning (of leuke afleiding) kan gebruiken, hebben we de volgende tips op een rijtje gezet.

Corona: deze ondersteuning in onze wijkenTips voor ondersteuning: hulp

Soms kun je echt je huis niet uit. Bijvoorbeeld omdat je thuis zit of in een kwetsbare doelgroep valt en liever niet naar buiten gaat in verband met besmettingsgevaar. 

Overzicht van hulp in Amersfoort
Er zijn veel mensen die hun hulp aanbieden voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen of het bellen van iemand die eenzaam thuis zit.

Amersfoort
Hier vind je een compleet overzicht van alle hulp.

Liendert

boodschappen service

Klik om de afbeelding te vergroten

El Fath Moskee

“Onze vrijwilligers van Moskee El Fath Amersfoort staan klaar om een helpende hand te bieden aan ouderen en behoeftigen in Amersfoort. In deze zware tijden vinden wij dat meer nodig dan ooit. Daarom bieden wij aan om voor deze groep mensen kosteloos boodschappen aan huis te bezorgen”. Meer informatie via: 06 – 449 00 692 of info@moskee-elfath.nl

 

Burenhulpdienst Liendert – Rustenburg 

Inwoners uit de wijk staan klaar voor buurtgenoten die hulp nodig hebben. Van boodschappen doen, hond uitlaten, een pakje wegbrengen, maaltijdservice regelen tot medicijnen ophalen. Burenhulp Liendert-Rustenburg is een initiatief van inwoners, ondersteund door Indebuurt033, en is ontstaan naar aanleiding van het coronavirus. Sinds 16 maart jl. hebben al ruim 50 inwoners zich aangemeld om mee te helpen, van organisatie tot telefoondienst, tot hulpaanbod. Daarnaast helpen ook het wijkteam, huisartsenpraktijk Vogelplein, Jumbo Wiekslag, Buurtzorg en de kerken en moskee mee. 

corona burenhulpdienst Liendert Rustenburg

Klik om de afbeelding te vergroten

Schuilenburg

Klik om de afbeelding te vergroten

Klik om de afbeelding te vergroten

Burenhulp Schuilenburg

“Heeft u hulp nodig voor boodschappen, vervoer, hond uitlaten of wilt u gewoon een praatje neem dan gerust contact met ons op. Misschien kent u ook iemand die hulp nodig heeft, geef dat dan ook aan ons door dan kunnen wij even bellen om te kijken of we kunnen helpen. Wij zoeken ook vrijwilligers die woonachtig zijn in onze wijk, die kwetsbare groepen en ouderen willen helpen in deze moeilijke tijden. Alle hulp is welkom!” Meer informatie: Telefoon: 06 – 444 77 501 of burenhulpdienst@outlook.com

Klik om de afbeelding te vergroten

Maaltijdbezorging Klokhuis

“Wij bezorgen op woensdagen en vrijdagen maaltijden voor iedereen uit Amersfoort (kwetsbare groepen/ouderen) Kosten? € 3,00 per maaltijd (inclusief bezorgen). Opgeven/bestellen kan vooraf via telefoon 033-7430171 of klokhuisamersfoort@gmail.com.

Rahman Moskee

“In deze moeilijke dagen vinden wij het onze plicht om onze ouderen en behoeftigen te helpen. Als vrijwilligers van de Rahman moskee staan wij daarom klaar om u te helpen. Heeft u vervoer nodig? Heeft u boodschappen nodig? Wij staan klaar!” 06 – 144 022 43 of 06 – 520 726 30 of info@milligorus-amersfoort.nl.

De Toonladder 

De Toonladder biedt praktische hulp voor hulpbehoevenden en een luisterend oor voor jongeren in Schuilenburg. Meer informatie Romy Stoltz 06 578 378 99.  
De toonladder

Klik om de afbeelding te vergroten

Tips voor ondersteuning: kinderen en familie

Voor wie wat hulp en ondersteuning (of leuke afleiding) kan gebruiken, hebben we de volgende tips op een rijtje gezet:

Buitenkasten
De Buitenkasten zijn gesloten. Maar de medewerkers hebben niet stil gezeten en hebben:

  • Een superleuk Activiteiten Doe Boek gemaakt > download het Doe Boek.
  • We maken een groepsapp voor ouders die extra behoefte hebben om tips & tricks te ontvangen omtrent opvoeden en opgroeien en/of de groep gewoon als uitlaatklep kunnen gebruiken. Meer weten of in de app komen? Mail ons

Binnen spelen
Een paar weken binnen spelen. Het kan best lastig zijn om leuke dingen te verzinnen. Hier kun je tips vinden: www.binnenspelen.com

Jongerenwerkers en kinderwerkers staan voor je klaar
De jongerenwerkers en kinderwerkers van Indebuurt033 staan voor je klaar. Je kunt er terecht met vragen of gewoon even je verhaal kwijt. Bel, app of mail ze! Check deze link voor de gegevens van de jongerenwerker of kinderwerkers van jouw wijk. 

Sociale initiatieven uit de Vreedzame Wijken in het land

 

Meer initiatieven van andere Vreedzame Wijken in Nederland lees je op de website van Stichting Vreedzaam.

Doe boek Vreedzame Wijken
dagschema kinderen corona
Klik om de afbeelding te vergroten
dagschema kinderen corona
corona-vreedzame-wijken

Denk aan elkaar

In deze moeilijke tijd is het van belang dat wij:

  • Hart voor elkaar hebben” hoe wij ons gedragen jegens anderen, een zorgzame houding ten opzichte van elkaar. Naar elkaar omkijken, op ons zelf te letten maar ook op onze medemens.
  • Oor voor elkaar hebben” zeker belangrijk om oor voor elkaar te hebben, een luisterende oor bieden voor bv. ouderen, die nu minder mobiel zijn, maar nog meer geïsoleerd zullen voelen. Dat kan doormiddel van een telefoongesprek/videobellen etc.., te verplaatsen in het gezichtspunt van een ander.
  • Allemaal een steentje bijdragen” elkaar stimuleren dat wij met zijn allen mede verantwoordelijk gaan voelen voor onze omgeving, daarbij we met zijn allen een bijdrage leveren aan de algemene belang.

Take care & be safe! Samen staan we sterk.

Saida (Schuilenburg) en Suzanne (Liendert)

Menu