Buurtsportcoach Ilona de Rooij: “Luister ik wel echt naar de ander?”

Naschoolse activiteiten met meester Geert van SRO Amersfoort

Buurtsportcoach Ilona de Rooij woont en werkt in de wijk Liendert. Ze is actief aan de slag met de Vreedzame Wijk en volgde als professional ook de training. Hier deed ze een aantal goede inzichten op die ze graag wil delen. 

“Ik en mijn gezin zijn erg blij en goed terecht gekomen in onze buurt, samen met onze fijne buren en de enorme diversiteit in de wijk! Wat heeft Liendert een hoop te bieden zoveel culturen, mooie initiatieven, de natuur, het Waterwingebied, Valleikanaal en zo dichtbij Bloeidaal en de Binnenstad. Ook zijn er andere geluiden; die kant ken ik ook, onder andere in mijn werk als Buurtsportcoach. Waar ik naast les geef, ook klankbord ben voor professionals en inwoners van de wijk als het gaat om sport en bewegen. Zo kwam “vreedzaam” ook op mijn pad.”

Dat de school in de wijk “vreedzaam” is wist Ilona al een tijd. Maar als professional/ inwoner van de wijk kreeg ze hiervoor geen directe handvaten om er zelf mee aan de slag te gaan. Op het moment dat de wijk Liendert ook actief aan de slag ging met de “Vreedzame wijk” kon Ilona als professional maar ook als lid van de ABC ouderraad een training volgen. 

“Wat ik daar van opgestoken heb is dat het echt wel een continue proces is. Je beheerst het niet na een cursus, je blijft jezelf ontwikkelen. Fijne opsteker is dat je het overal kan toepassen, ook als je een vergadering leidt of een presentatie geeft. Begin met een binnenkomer, stem met elkaar af hoe het overleg verloopt. Voor mij als lesgever zie ik dat ik meer de tijd moet nemen om afspraken met elkaar te maken, om iedereen te horen, ook verantwoordelijkheid uit handen durven te geven, luister ik wel echt naar de ander? Wat gaan we vandaag doen? Of hoe gaan we het vandaag doen? Het heeft mijn ogen geopend!”

 

Wil je meer weten over de training of ook een bijdrage leveren aan de Vreedzame Wijk Liendert? Neem contact op met Suzanne.

 

Meer nieuws

Menu