Buurtmoeders, voor een pleister of een goed gesprek

Buurtmoeders, voor een pleister of een goed gesprek

Moeder van een hele wijk!

Je hebt ze vast wel eens gezien of er zelfs een praatje mee gemaakt. De buurtmoeders van Schuilenburg. Zij zorgen voor een extra paar ogen en handjes in onze wijk. Ze houden onze kinderen in het oog, zorgen voor een schone wijk en zijn er als je een luisterend oor nodig hebt. Inmiddels zijn er al zes op de been.

Buurtmoeders zijn er voor iedereen. Buurtmoeders (en ook vaders) geven raad en ondersteuning. Ze zijn er voor een goed gesprek of weten raad bij bepaalde vragen. Wil je meer betrokken raken bij je buurt? Mensen leren kennen of een spelletje doen met kinderen? Praat eens met een buurtmoeder. Zij kunnen je op weg helpen. Iets meegemaakt waar je met niemand over kunt praten? Ook dan kun je je verhaal bij een buurtmoeder kwijt.

Wil je zelf buurtmoeder worden?

Zelf buurtmoeder worden? Fijn! Laat het ons weten via buurtmoedersschuilenburg@hotmail.com.

We nodigen je uit!

“We zijn met zes moeders en lopen drie keer per week in koppeltjes in de wijk, vooral bij het Vreedzame Buurtplein, omdat daar veel kinderen spelen. Zo dragen we bij het veilige pedagogische klimaat in de wijk. Wij houden toezicht op
speelplekken in de wijk en spreken de kinderen aan op positief en negatief gedrag volgens de vreedzame principes.

Wij hebben pas weer een opfristraining gehad over conflicthantering. Wij betrekken wekelijks kinderen bij het opruimen van zwerfafval, en daarbij belonen we ze ook natuurlijk. Wij zijn moeders die elkaar helpen bij verschillende activiteiten in de wijk. Ook zijn we buurtverbinders, dat betekent dat we ook de activiteiten promoten in onze straten en praatjes maken met bewoners om zo meer bewoners te betrekken bij de wijk. Wij merken doordat we
buurtmoeders zijn in de wijk, veel meer contacten hebben met bewoners, en ook met andere wijkinitiatieven samenwerken. We nodigen je van harte uit voor een praatje, je kan ons elke week op maandag, woensdag en vrijdagmiddag vinden bij de buitenkast Scala. Tot dan!”

Groetjes, Susyana, Latifa, Naima, Semra, Malika en Tamimount.

Dit bericht is afkomstig uit het “Wij Zijn” magazine.

Menu